Na een aantal jaar werdt het echter verboden om op het strand te wonen en zijn  wij permanent in Candir (in de buurt van de oude stad Kaunos aan de overkant van de rivier) verhuisd. Daar zijn wij ons eigen restaurant gestart en hebben we tevens een boerenbedrijf begonnen. We telen inmiddels al enige decennia onze eigen groente en fruit en ook ons restaurant is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf.

Ik heb zelf tourisme gestudeerd en heb daardoor tijdens mijn studie, en daarna ook na mijn studie, meerdere landen in Europa mogen bezoeken. Deze ervaringen hebben bijgedragen aan mijn passie om in Dalyan iets te starten wat een bijzondere beleving aanbiedt aan toeristen die hier op vakantie zijn.  En dus is de Lemon Lounge boot 3 jaar geleden tot stand gekomen! Samen met de hulp van mijn Nederlandse vrouw Anouk, hebben we een boot ontworpen die net even wat anders en luxer is dan de andere boten in Dalyan. Met onze moderne en strak uitziende boot trekken we veel aandacht van toeristen en onze gasten zijn vol lof over de boot en de service die wij bieden.

Eten neemt in de Turkse cultuur een belangrijke plaats in en ook dit proberen wij op onze boot na te volgen. Het eten wordt door mijn moeder elke ochtend vroeg klaargemaakt en de ingredienten komen zo vers uit de tuin. Verser kan niet! Ook onze koeien en kippen werken hard mee aan ons organische beleidt en leveren ons dagvers onze melk- en yoghurtproducten en eieren. Wij vinden het belangrijk dat onze gasten de echte Turkse keuken proeven tijdens onze tochten, net zoals wij thuis gewend zijn.

Ik ben ontzettend trots op de Lemon Lounge en de succesvolle jaren de we tot nu toe achter de rug hebben en kijk er naar uit om u deze zomer op onze boot welkom te heten!

 

Groetjes,

Alper