Dalyan is een voormalig klein authentiek Turks vissersdorpje aan de Dalyan rivier, gelegen tussen het Koycegiz meer en het Iztuzu strand.
Het Iztuzu strand is een van de redenen waarom Dalyan zo bekend is.
Op dit 7 kilometer lange strand leggen de Loggerhead Turtles, ook wel bekend als de Caretta Caretta schildpadden, hun eitjes om deze uit te broeden. Deze inmiddels beschermde diersoort zwemt ook in de rivier en zijn een van de toeristische trekpleisters van Dalyan.

Het strand en de directe omgeving is een beschermd natuurgebied. Verder is Dalyan ook het huisgebied van de grootste populatie van de Soft Shelled Nile Turtles. Deze schildpadden leven met name in de Dalyan rivier en het Koycegiz meer.

De kern van het dorpje is gelegen om de moskee van Dalyan, die 5 maal per 24 uur nog oproept tot gebed.

Het gebied rondom Dalyan wordt ook wel de Turkse Biesbos genoemd, waar je doorheen vaart als je per watertaxi van het dorpje naar het strandje wilt varen. Dit gebied is het huisgebied van vele mooie inheemse vogels die hier nesten.
Een voorbeeld van een beschermde vogelsoort die je in de rivierdelta tegen zult komen is de Kingfisher vogel (zeer bekend bij mensen die wat van vogels weten) en uiteraard zie je overal in Dalyan de ooievaars (beschermde vogelsoort) en hun nesten. Kijk uit voor deze bovenaan de lokale elektriciteitspalen!

Wilt u meer zien van Dalyan? kijkt u dan in onze fotogallerij. Niet voor niets is het strand van Dalyan uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa in 2013. Wij hopen dat wij u met mooie foto's voldoende kunnen laten zien van onze tours en Dalyan.